Opdracht

Continental Foods is een traditionele FMCG-speler met een multi-merken portfolio. Zoals elke FMCG-speler worden ze geconfronteerd met het feit dat alle data beschikbaar is bij de bekende retailers. Dit zorgt ervoor dat ze minder controle en grip hebben op hun activiteiten en consumenten. Om zich beter te wapenen voor de (nog meer digitale) toekomst wilde Lies Eeckman – Advertising Personality 2017 – investeren in een CRM-aanpak die enerzijds Continental Foods minder afhankelijk zou maken van retailers (lange termijnsobjectief) en meer slagkracht kon geven op het vlak van branding en promotie (korte termijnsobjectief).

Aanpak

Continental Foods had reeds een aantal offertes gekregen van CRM-platformen die bulkten van features… maar die eveneens een aanzienlijke kostprijs, implementatietraject én Learning Curve met zich meebrachten. Wij hebben het omgedraaid: we zijn eerst gaan kijken naar welke functies onontbeerlijk waren voor Continental Foods, rekening houdende met de objectieven en GDPR. Eens dat was uitgeklaard, hebben we een analyse gemaakt van de 15 meest courante oplossingen op de markt. Via en sterkte-zwakte analyse, inclusief kost- en implementatietijd, konden we het juiste platform selecteren voor Continental Foods. Daarna hebben we heel de implementatie begeleid en de configuratie van het platform. Als kers op de taart werd elk merk voorzien van zijn eigen ‘Direct Strategy’ en contactplan.

CRM kiezen case
CRM kiezen DL case

Resultaten

De tijdswinst die Continental Foods heeft weten te realiseren in het verwerken en analyseren van data is indrukwekkend. Daarnaast is er ook een diepgaande cleaning gebeurd van de data zodat alleen waardevolle data overgebleven is. Het platform staat klaar om alle toekomstige acties op te kunnen vangen en alle creatieve bureau’s waar ze mee samen werken worden nu door deBottomLine aangestuurd op het vlak van datacollectie en reglementering. Continental Foods Marketing is uiteraard ook helemaal GDPR-proof…

Wil je deze case in detail krijgen, vraag hem dan snel aan:

Founding father

Steven Van Dingenen
steven@deBottomLine.be
03 550 00 12

Founding mother

Veerle Dauwe
veerle@debottomline.be
03 550 00 12

Ons adres

Kartuizersweg 6Q,
2550 Kontich