Opdracht

LUKOIL is waarschijnlijk bekend van de tankstations en de ‘Lucky Donderdagen’. Wat je misschien niet weet, is dat zij ook een heel performante (en gratis) tankkaart hebben die je laat tanken bij hun eigen stations… maar ook bij 1.200 partnerstations. Hun vraag was om deze kaart zo geautomatiseerd mogelijk te verkopen en tegen een zo laag mogelijke acquisitiekost omdat de marges op brandstof relatief laag zijn.

Aanpak

We zijn begonnen met een analyse van het toenmalige on-line aanvraagsysteem op de eigen site. De eigen website was een internationaal gegeven waar de lokale markt niet veel aan kon of mocht wijzigen. Het proces was echter moeilijk, lang en er waren heel veel uitgangen om de conversie af te breken. Op ons aanbevelen hebben we een nieuwe mini-site gebouwd (lukoilkaart.be / lacartelukoil.be) waarmee we het conversieproces konden vereenvoudigen zonder de link met hun eigen backoffice-systeem te verliezen. Op die manier werden de interne processen behouden. Daarnaast werkten we aan een activerend concept om de tankkaart onder de aandacht te brengen in een markt met grote druk. Zo kwamen we bij ‘de rode kaart trekken’: normaal gezien een negatief gegeven maar de vaste kleur van LUKOIL werkte perfect in deze. Om leads te genereren hebben we heel wat test gedaan met Google Ads, Social, Retargetting, Bannering, … Elke keer werd er een datamodel opgezet dat perfect de bron van traffic kon identificeren en linken aan een conversie. Op die manier kunnen we perfect de Cost Per Acquisitie berekenen per maand en per kanaal. Zo kunnen we continue budget optimaliseren én de ROI verbeteren.

Resultaten

Ondertussen zijn er al meer dan 3.000 aanvragen geweest voor 1 of meerdere tankkaarten en hebben we op 1 jaar tijd de acquisitiekost met 30% kunnen reduceren. Voor meer inzichten en resultaten, vraag even de volledige case aan:

Founding father

Steven Van Dingenen
steven@deBottomLine.be
03 550 00 12

Founding mother

Veerle Dauwe
veerle@debottomline.be
03 550 00 12

Ons adres

Kartuizersweg 6Q,
2550 Kontich